top of page
  • Skribentens bildPer Wallin

EXTRAMATERIAL! #123. Svinstora fabriker under andra världskriget

Uppdaterat: 4 dec. 2023


Flygbild av Detroit Tank Arsenal
Vi börjar med Detroit Tank Arsenal från luften. Okej, inte den största fabriken, men den första av vad som skulle bli det sinnesjukt produktiva amerikanska militärindustriella etablissemanget.

Google maps bild av Nibelungenwerk
Det krävs lite detektivarbete att få fram vad som är dagens Nibelungenwerke. Hittar inget flygfoto från kriget men fabriksområdet i Österrikiska St. Valentin är fortfarande i drift.

M2 stridsvagn på utställning
En tankis som bara en mamma kan älska. Amerikanska M2:an kom aldrig ut på förband men var vital för att USA i allmänhet och Detroit Tank Arsenal i synnerhet skulle släppa sargen med handskruvade enskilda vagnar och börja producera strv en masse.

skärmdump från twitter på en bild av ritningar på en motor
Är inte sociala medier vackert så säg? Motorn jag babblade om i avsnittet #industrierotik

 

Gillar du detta och vill lyssna på liknande avsnitt?

Då vill vi rekommendera följande avsnitt:

Stötta Krigshistoriepodden!

Tycker du att detta verkar intressant och du vill ha mer av Krigshistoriepodden? Bli Patreon! Genom att bli Patreon på nivån "Medeltung Bandmatad Kulspruta" så får du tillgång till ALLA avsnitt som Krigshistoriepodden producerat, det är 45st patreon-exklusiva avsnitt! Dessutom får du tillgång till vår Discord-kanal där mycket material, diskussion och allmänt häng finns. Det är även via Discord som du lättast kommer i kontakt med Per eller Mattis. Som Patreon får du även tillgång till alla våra fredagsartiklar som Per eller Mattis skriver varje vecka. Ja du ser, det är bara att klicka in dig och bli Patreon nu!


Vill du stödja Krigshistoriepodden men känner att Patreon inte är rätt för dig så kan vi rekommendera att du tittar in på vår webshop där du hittar allt från ärorika muggar och posters till tischor med bland annat vårt skyddshelgon Conrad von Hötzendorf!

464 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page