top of page
  • Skribentens bildPer Wallin

EXTRAMATERIAL #167. Så slutar ett krig


Lite extramaterial till avsnitt 167 – Så slutar ett krig kommer här...


Vi börjar med en av de statsvetargubbar vi gillar att slänga oss med, i det här fallet Ikenberry


John Ikenberry
John Ikenberry. Han ser verkligen ut som att han har åsikter om saker. (Bildkälla: Wikimedia Commons)

Min snubbe Mike Martin har orimligt nog ingen wiki-sida som jag kan dela men här är den bok av honom jag läst:


Lättläst och puttrig på ett "aha"-sätt, är min bisats till bokrecension.

Tänker inte svära på saken, men Mattis kanske drar till med en anglicism när han pratar om de "halbardiärer" som drar runt med Johan Oxenstierna.

Han menar såklart "soldater beväpnade med hillebarder" dvs. hillebardjärer. Alltså, jag har ingen aning om vad de heter.


Målning med tre knektar som bär hillebarder
Såna här.

Från det ena till det andra, här kommer klippet från den episka filmen (men ännu bättre boken) Moment 22 om varför Italien egentligen spöar USA i vk2:"America will loose the war, Italy will win it!" 

Gillar du detta och vill lyssna på liknande avsnitt?


Då vill vi rekommendera följande avsnitt:


Stötta Krigshistoriepodden!

Tycker du att detta verkar intressant och du vill ha mer av Krigshistoriepodden? Bli Patreon! Genom att bli Patreon på nivån "Medeltung Bandmatad Kulspruta" så får du tillgång till ALLA avsnitt som Krigshistoriepodden producerat, det är 70st Patreon-exklusiva avsnitt! Dessutom får du tillgång till vår Discord-kanal där mycket material, diskussion och allmänt häng finns. Det är även via Discord som du lättast kommer i kontakt med Per eller Mattis. Som Patreon får du även tillgång till alla våra fredagsartiklar som Per eller Mattis skriver varje vecka. Ja du ser, det är bara att klicka in dig och bli Patreon nu!


Vill du stödja Krigshistoriepodden men känner att Patreon inte är rätt för dig så kan vi rekommendera att du tittar in på vår webshop där du hittar allt från ärorika muggar och posters till tischor med bland annat vårt skyddshelgon Conrad von Hötzendorf!

67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page