top of page

102. Patreonavsnitt: Soldaterna som INTE förtjänade sina medaljer

102. Patreonavsnitt: Soldaterna som INTE förtjänade sina medaljer

Ämnen

USA, Tyskland

I vårt mest kränkande avsnitt hittills går vi igenom de soldater som INTE förtjänade sina tapperhetsutmärkelser. Alls icke en kontroversiell hållning att inta.

Mattis tar med sig två exempel till bordet, det ena utgörs av de individer som fick Medal of Honor för att ha genomfört Wounded Knee-massakern (detta ställs i bjärt kontrast med vad Audie Murphy fick göra för att få samma medalj) och den tyske attackflygaren Hans-Ulrich Rudels högsta utmärkelse (Wehraboos gråter). Per ger sig i stället in i ett getingbo av konspirationer, specialförband och mörkläggningar där han förklarar hur en US Navy SEAL fick en Medal of Honor för att ha övergett en sårad kamrat (denna beskrivning är lätt tillspetsad av utrymmesskäl samt för att väcka ditt intresse).

Dessutom: Rädda menige Ryan-trumpeter, personer som fick TVÅ Medal of Honor, baktalande av SEALs som organisation, konstaterandet att helikoptrar byggs för att kraschas, tysk militärstatistik, svårigheterna med att se någonting från ett flygplan, smädelser och mycket mer!

Avsnittskatalog

bottom of page