top of page

Krigsdimma produktion

Om oss

Per Wallin, Mattis Bergwall och Fredrik Hagelin heter vi som driver den prisbelönta podcasten Krigshistoriepodden (årets podd 2022!), podden som har de garanterat mest hängivna lyssnarna i Sverige. För vad annars kan man säga om dådkraftiga individer som gång på gång lyssnar om 5h+ långa avsnitt om bland annat första världskriget, östfronten och Stillahavskriget under andra världskriget? 

Sedan starten i april 2020 har vi idag växt till att ha över 300 000 nedladdningar i månaden och blivit den sjätte största aktören på Patreon i Sverige. Krigshistoriepoddens unika blandning av populärkulturella referenser och näsfniss i prat om militärindustriella felsatsningar och rysk militär inkompetens, ger den en given kajplats i etern för alla som är det minsta intresserade av krigshistoria.

Fredrik Hagelin, Mattis Bergwall och Per Wallin under boksigneringen av Krigshistoriepoddens bok Rysslands militära fuck-ups.

Vi hör dig ropa mer! MER!

Och vi ställer ju givetvis upp! Det är nämligen så att vid sidan av vår passion Krigshistoriepodden finns det numera vårt lilla företag som heter Krigsdimma Produktion och där gör vi fnissiga föreläsningar, shower och allmänt uppdykande aktivitet (allt i lustiga hattar, hurra!). Eller vill ditt företag synas och höras i vår podd? Fyll i kontaktformuläret med det paketerbjudande du är intresserad av i ämnesraden längst ned på sidan.

I skrivande stund har vi 4 olika löst definierade “paketerbjudanden”

Fredrik Hagelin, Mattis Bergwall och Per Wallin från Scalateaterns scen under livepodden i juli 2022.

1. Vill du göra reklam i Krigshistoriepodden?

– Sprid EVIG ÄRA över ditt företag

Vad: För dig som känner att just ditt företag gifter sig väl med Krigshistoriepodden och våra lyssnare och vill nå ut till just dem så kan du givetvis göra reklam i vår podd. Vi erbjuder både kortare reklaminslag som kan vara återkommande i en till flera avsnitt samt Native-reklam där du köper ett helt avsnitt, väljer vad vi ska prata om för ämne och om du vill även deltar i podden. Båda givetvis med en call-to-action och synliggörande i våra sociala medier. Vår målgrupp är främst män i alla åldrar men framförallt i den köpstarka gruppen 25-54 år. Gör som Gösta och sponsra ett avsnitt idag! Fyll i formuläret nedan eller maila krigshistoriepodden@gmail.com för en offert.

För vilka: företaget som vill nå ut med sitt budskap till män, främst i åldrarna 25-54 år.

2. Militärt ledarskap och trattighetsmax

– sluta med detta i ditt företag!

Vad: en 30 till 60 minuter lång putslustig föreläsning där vi med hjälp av dråpligheter ifrån krigshistorien benar ut de olika “göra” och “inte göra” kopplat till ledarskap och organisationskultur. Hur kvalitativt är detta då? Per tar hjälp av sin av Försvarsmakten indrillade kunskap av direkt ledarskap och Mattis... ja, Mattis kan ju allt om krigshistorien.

För vilka: perfekt för ditt företag när ni behöver både koppla av och lära er något. Passa in oss i en konferensdag – ni kommer inte ångra er!

3. Krigshistoriepodden live in concert

– för Conrad och evig ära!

Vad: En minst 45 min långt skämt- och flamskryddad föreläsning/show i dess bredaste bemärkelse. För att träffa helt rätt med er tar vi ett snack innan vi dyker upp om vad ni vill höra om, men några exempel kan vara våra favorithipsterkrig, första världskrigets sämsta generaler, därför är Frankrike utmärkta på krig och Ryssland sämst, Sverige kickar rumpa i trettioåriga kriget och mycket, mycket mer. Enkelt uttryckt – ni får guldkornen från podden serverade bara för er! 

För vilka: detta lilla paket passar utmärkt vid fester, organisationsjippon eller varför inte svensexor. Bara fantasin sätter gränserna!

4. Historielektion på steroider

Vad: En runt 45 minuter lång hårdkokt, men populärkulturellt strösslad historielektion med Mattis Bergwall (författare och historiker) främst på scen. Givetvis avhandlar vi antingen första-, eller andra världskriget (eller Korea, Vietnam, Iran-Irak eller egentligen vilket krig eller konflikt ni vill). 

För vilka: skolor, organisationer och allt möjligt egentligen. Varför inte ge 8A:s tisdagstimme i historia en riktigt knorr? Eller plocka in Mattis när det är temadag om andra världskriget på Knäckebröhults gymnasium?

Är det inget härovan som faller herrn eller damen på paletten? Frukta icke, vi löser något bara för er! Fyll i kontaktformuläret här nedanför, maila oss bums på krigshistoriepodden@gmail.com eller ring på 070 44 11 381.

Mattis och Per i en studio

KONTAKT

Tack för ditt meddelande! Vi hör av oss så snart vi kan.

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page