top of page

112. Patreonavsnitt: Brandstridsmedel (dvs. nasty skit)

112. Patreonavsnitt: Brandstridsmedel (dvs. nasty skit)

Ämnen

Vapensystem, USA, Vietnam, Tyskland, Ryssland (lol)

I vårt mest glödheta avsnitt hittills – exklusivt för våra Patreons på nivå medeltung bandmatad kulspruta och uppåt – så går vi igenom brandstridsmedel. Det blir delvis så inihelvete nasty.

Mattis börjar med lite TOS-1, FAE och andra termobariska vapen, men bollar snabbt och med en rysning över till Per som (bildligt) sjunker ner i ett hav av vit fosfor. Denna beskriver han vällustigt vad beträffar användning, legalitet och hur han själva nästan råkat vådabekämpa sig själv med eländet. Mattis drar sedan ner stämningen ytterligare några varv genom att beskriva napalmens historia, vilket inbegriper alltifrån korsningar mellan doktor Kalkyl och doktor Doom till sanslöst och ovetbart mänskligt lidande.

Dessutom: ingående beskrivningar av vad napalm har för effekter på exponerad hud, ”känsliga lyssnare varnas”, Mattis och Pers försök att använda sitt G- i kemi, ”bränner ner till benen”, rökgranater, Fredrik som utnämns till expert på alla naturvetenskapliga ämnen, The Doors, Divinylacetylen och mycket mer!

Avsnittskatalog

bottom of page