top of page

122. Patreonavsnitt: Den moderna kinesiska krigsmakten

122. Patreonavsnitt: Den moderna kinesiska krigsmakten

Ämnen

Stilla havet, Vapensystem, Sjökrig, Kina

I vårt mest alarmistiska avsnitt hittills går vi – exklusivt för våra patreons på nivå medeltung bandamatad kulspruta och uppåt – igenom den moderna kinesiska krigsmakten. Det vi i praktiken säger är att du ska sluta oroa dig för den där bensinmacken uppsminkad till ett land som kallas för Ryssland och börja känna fasa inför Kina.

Mattis inleder med att dra i sig en stadig dos ayahuasca (dvs. han har läst RAND-rapporter) och går därefter igenom kinesisk operationskonst och arméns taktik. Fram träder en schizofren bild som antyder att den kinesiska krigskonsten antingen står för någonting helt nytt, eller att den är på väg in i en monumental återvändsgränd. Per är däremot mycket mer konkret och går igenom det man bygger imperier med – dvs. flottan. Detta inbegriper en beskrivning av sanslös expansion, hysteriska mängder jagare, en allvarlig utmaning mot USA:s dominans i Stilla havet och annat som kan hålla dig vaken på nätterna.

Dessutom: Silent Hill-referenser för att beskriva ryska hangarfartyg, otroliga mängder eldkraft, artificiella öar täckta av flygfält, ”Big Data”, AI för att fatta beslut, svåruttalade stridsvagnsnamn, Mattis hipsterturistanekdoter, buzz words och mycket mer!

Avsnittet börjar: 03:47

Avsnittskatalog

bottom of page