top of page

136. Patreonavsnitt: Belägringen av Przemysl del 1 – k.u.k.-armén håller

136. Patreonavsnitt: Belägringen av Przemysl del 1 – k.u.k.-armén håller

Ämnen

Österrike-Ungern, Slag, Logistik, Ryssland (lol)

I vårt mest galiziska avsnitt hittills går vi – exklusivt för våra Patreons på nivå medeltung bandmatad kulspruta och uppåt – igenom belägringen av Przemysl 1914 (och i nästa Pateronavsnitt går vi igenom den uppföljande belägringen 1915; så det här blir en dubblett för er väldoftande patroner). Spoiler: detta innebär alltså en skildring av när Österrike-Ungern och Ryssland(LOL) gick i strid.

Mattis är den som håller i tyglarna den här gången och går därför igenom Przemysls fästning och stad, de cognacsosande försöken att förstärka det sistnämnda samt de (förmodligen rätt trevliga) farbröder som av Sankt Conrad gavs order att hålla hela klabbet till döden för Österrike-Ungerns äras skull. Per går å sin sida igenom Galizien som geografiskt koncept; dvs. en slags blandning mellan Fylke och Talabecland vars vägar, broar och generella infrastruktur absolut var helt redo för ett ”modernt” (fniss) storskaligt krig.

Dessutom: Conrad genomför ”en djärv plan”, doktor Wolf mår dåligt, österrikiskt-ungerskt jävlar anamma (faktiskt!), den trattigaste stormningen, beskrivningar av hur mycket det sög att vara under artilleribeskjutning, apokalyptisk trattighet, cirkusmusik och mycket mer!

Avsnittskatalog

bottom of page