top of page

138. Patreonavsnitt: Belägringen av Przemysl del 2 – k.u.k.-armén kollapsar

138. Patreonavsnitt: Belägringen av Przemysl del 2 – k.u.k.-armén kollapsar

Ämnen

Österrike-Ungern, Ryssland (lol), Slag

I vårt mest kalorifattiga avsnitt hittills så presenterar vi – exklusivt för våra Patreons på nivå medeltung bandmatad kulspruta och uppåt – den andra och sista delen i vår dubblett om belägringarna av Przemysl. Det blir en blandning av fullkomlig cognacsfontän och högoktanigt mänskligt lidande.

Mattis greppar rodret och går igenom den andra belägringen av Przemysl. Det här blir en blandning av lite allt möjligt som inkluderar det väntade – dvs. österrikisk-ungerska officerare som i ett belägringstillstånd förser sig med en välsorterad ostbricka och ryska generaler som ser sitt skytte som konsumtionsvaror – men även det mer oväntade. Bl.a. får du höra om att sågspån minsann visst går att använda i mjöl, att garnisonen hade en rik tillgång till snusk och om beslutet som ev. är mest Conrad under hela första världskriget. Per bestämmer å sin sida att rutener inte kan ha funnits, ställer en rad relevanta följdfrågor och sörjer dubbelmonarkins slutgiltiga nederlag.

Dessutom: granatkastare gjorda av stuprör, officerare som köper nybakat bröd, funderingar kring höns, pansartåg because Central-, Östeuropa, med biljardbordet in i krigsfångenskapen, svält, kyla, elände, cognac och mycket mer!

Avsnittet börjar: 06:40

Avsnittskatalog

bottom of page