top of page

154. Patreonavsnitt: Hipsterförbanden

154. Patreonavsnitt: Hipsterförbanden

Ämnen

Ryssland (lol), Hipster

”Det är ett rätt obskyrt förband … du har nog inte hört talas om det”

I vårt mest förvånade avsnitt hittills så går vi – exklusivt för våra Patreons på nivå medeltung bandmatad kulspruta – igenom hipsterförbanden. Eller i varje fall två av dem.

Mattis inleder med att beskriva belgiska expeditionskåren. Sagda kårs expedition gick till östfronten. Under första världskriget. Där fick de med pansarbilar som medel uppgiften att spöa tyska/k.u.k-armén varefter misslyckat uppdrag de snart blev en väldigt slapp variant av tjeckoslovakiska legionen. Per sätter å sin sida tänderna i spanska främlingslegionen, ett förband som Internet memeat mycket om; men som i själva verket visar sig ha en historia av att vara fullkomliga dödsmaskiner och en ambulerande cirkus av krigsbrott. Lite otippat kanske?

Dessutom: en överdos av katolicism, KHP-memebingo, cykelskytte genomför frontalangrepp mot kulsprutor, en fontän av excentriska äventyrare, brutala krigsbrott, ”den kåta stämningen” [clickbait], en flagellant, en operasångare med en förkärlek för vodka, RysslandLOL och mycket mer!

Avsnittskatalog

bottom of page