top of page

156. Patreonavsnitt: Belisarius västfälttåg

156. Patreonavsnitt: Belisarius västfälttåg

Ämnen

Romarriket, Krigsskildringar, Italien

I vårt mest bysantiska avsnitt hittills går vi – exklusivt för våra Patreons på nivå medeltung bandmatad kulspruta och uppåt – igenom det där tillfället då Bysans fick för sig att köra en ”FOR THE GLORY OF ROME!” och invaderade Nordafrika OCH Italien. Under 500-talet.

Mattis är den som håller i fälttågsnarrativet den här gången; vilket inbegriper ett generellt klagande över det bysantiska infanteriet, ett allmänt godkännande av Belisarius och konstaterandet att Bysans hade rätt många uppförsbackar i sitt västfälttåg. Pers jobb är i den här podden dels att gå igenom vandaler och goter, men framför allt att vältra sig i det generella piss som var 500-talet (spoiler alert: pest och klimatkatastrof ledde till en beklagliga följdeffekter).

Dessutom: den återkommande meningen ”det här har aldrig hänt”, odisciplinerade soldater, suckande över riktiga dothraki, skattetekniska problem, Italien som den plats dit man vill skicka sin värsta fiende, töntig småskalighet, Caesars rotationskraft, kex, och mycket mer!

Avsnittet börjar: 05:19

Avsnittskatalog

bottom of page