top of page

159. Ultimate killmys! MACV-SOG

159. Ultimate killmys! MACV-SOG

Ämnen

USA, Vietnam

I vårt mest/minst killmysiga avsnitt så beskriver vi MACV-SOG; dvs. USA:s absolut hemligaste förband under Vietnamkriget och den herrarnas fria åkning som var dess verksamhet. Slutsatsen är typ att Call of Duty: Black Ops är en dokumentär.

Mattis roll är att via en överdos av killmys beskriva SOG:s organisation, beväpning, uppgifter och uppdrag; men inte minst att gå igenom de prilliga kufar som utgjorde manskapet (allihopa hette saker i stil med ”Mad Dog” och samtliga var typ en lite mer hardcore version av Rambo). Per berättar å sin sida om hur SOG skilde sig från andra specialförband vid tiden, men även om den Dr. Snuggles-verkstad som var SOG:s avdelning för psykologisk krigföring. De sista tio minuterna avsätts åt killmyskätteri där de tu avslöjar att förbandet nog inte var så verkningsfullt som man kan tro.

Dessutom: en faktisk Bolt Pistol, förvånade getter, SOG:s RUT-jobb, nordvietnamesiska ninjor, extremt många psykologiska steg för att nå en oklar psyops-effekt, excentriska – inte fullt så ”gentle” – gentlemän, Mattis löpande imitationer av ”tuffa” amerikaner, sympati för djävulen, armborst och mycket mer!

Avsnittskatalog

bottom of page