top of page

16. Hipsterkrigens återkomst – 1800-talet

16. Hipsterkrigens återkomst – 1800-talet

Ämnen

Hipster, USA, Krigsskildringar, Slag, Sydamerika

”Det är ett rätt obskyrt krig. Du har förmodligen aldrig hört talas om det …” I vårt minst publikfriande avsnitt hittills så tar vi oss vatten över huvudet så att det stänker om det! På med stormhatten, klä dig i färgglad uniform och glöm allt vad vaccin och basal hygien heter för nu ska vi prata om 1800-talets hipsterkrig.

Du får här höra om två av världshistoriens absolut blodigaste krig (i relativa respektive absoluta tal). Mattis går först igenom Spansk-Amerikanska kriget där fake news var en starkt bidragande orsak till krigsutbrottet. Per tar sig istället ann Trippelallians-kriget och dess sanslösa blodspillan som hade kunnat lösas om Sydamerika inte hade kolonialiserats. Mattis tar sedan tillbaka taktpinnen för att gå igenom Taipei-upproret i Kina, svår trattighet med mycket död och lidande utlovas.

Dessutom: personangrepp på svenska journalister, vi misshandlar främmande språk, sladdrighet och – eftersom Fredrik inte kunde närvara – vad som av en slump blev vårt längsta avsnitt någonsin; trots utfästelser om motsatsen. Skandaler och snask utlovas!

Avsnittet börjar: 9:03

Avsnittskatalog

bottom of page