top of page

161. Đặc công – Nordvietnams specialförband

161. Đặc công – Nordvietnams specialförband

Ämnen

USA, Vietnam

I vårt mest ninjiga avsnitt hittills så går vi igenom Đặc công – Nordvietnams specialförband – och deras trolla med knäna-operationer under Vietnamkriget. Om du funderat på att fakka med Vietnam bör du efter detta avsnitt tänka om.

Mattis inleder med att gå igenom en slags förbandshistorik utifrån manskap, beväpning, utbildning och annat som låter astrist. Eftersom det är Vietnam vi talar om översätts detta dock bäst till ”politiskt övertygade soldater”, ”buntladdningar fyllda med tårgas” och ”så framrycker du över torra löv ljudlöst”. Per genomför å sin sida en fallstudie av anfallet mot Lima Site 85. Anfallet föregicks av alla förberedelser och en osannolik marsch genom bergsdjungel samt verkställdes via specialförbandsoperatörer som gav sig på radartekniker. Löpande konstaterar de tu att allt som sägs i avsnittet förmodligen är ren kommunistpropaganda.

Dessutom: en orimligt lång utläggning om Lejonkungen, Mattis drar ner stämningen, tips och trix för att ta sig igenom taggtråd, A-team genomför kurvstrid med automatkarbiner, Đặc công allierar sig med amerikanska flygvapnet, otroliga mängder sprängämnen, Far Cry 2 som militär verksamhet och mycket mer!

Avsnittskatalog

bottom of page