top of page

46. Patreonavsnitt: ”Det är Danmark, det är FULLSTÄNDIGT idiotiskt” - Det trattigaste kriget

46. Patreonavsnitt: ”Det är Danmark, det är FULLSTÄNDIGT idiotiskt” - Det trattigaste kriget

Ämnen

Tyskland, Krigsskildringar, Hipster

I vårt mest gubbvänliga avsnitt hittills så går vi – exklusivt för alla patroner som är Medeltung bandmatad kulspruta och uppåt – igenom dansk-tyska kriget; det trattigaste kriget vi avhandlat hittills.

Mattis agerar ciceron genom att härja igenom både det första (det här är till dig Gustaf!) och det andra Schleswig-hollsteinska kriget – det första beskrivs som bedövande tråkigt och halvhjärtat, det andra som trattigt och parodiskt. Per går å sin sida in oförberedd som ett blankt papper varför du i detta avsnitt får hans nakna och obefläckade reaktion på alltifrån en dansk kung som kunde dra i sig 15 groggar på en kväll till en preussisk general som led av långt framskriden demens. Framför allt är detta det stora gubbavsnittet. Gör dig redo för gubbar, gubbar i parti och minut!

Dessutom: den artigaste krigsförklaringen i världshistorien, sandsäckar som kroppsskydd, sanslöst mycket Tuborg och gammeldansk, hypokondriska generaler, bipolära statsministrar, danska klacken, Ernst-Hugo och mycket mer!

Avsnittet börjar: 05:55

Avsnittskatalog

bottom of page