top of page

56. Patreonavsnitt: Soldaterna som överlevde allt

56. Patreonavsnitt: Soldaterna som överlevde allt

Ämnen

Tyskland, USA, Personporträtt, Ryssland (lol)

I vårt mest wherabooiga avsnitt hittills – exklusivt för våra patreons på nivå medeltung bandmatad kulspruta och uppåt – går vi igenom soldaterna som överlevde allt. Olyckligtvis blev detta en hög tyskar. Det var faktiskt en slump. Vi får göra om i framtiden med britter och japaner eller nåt.

Mattis inleder med att berätta om tysken som tog sig ur Tjerkassy-fickan via ålning medelst hasning och fortsätter sedan med tysken som (förvisso i amerikansk uniform) tillbringade veckor i Sydostasiens bergsdjungel och överlevde trots två typer av malaria plus inälvsparasiter. Per ger sig sedan i kast med tyskarna som fick närkampsmärket och/eller pansarförstöringsmärket och kommer fram till att med tanke på vad som krävdes för att få dessa utmärkelser så är de knektar som fick dem definitionsmässigt soldater som överlevde allt.

Dessutom: tyska pansarsoldater som bär bensin i hinkar, tyska soldater som fryser ihjäl, tysk SIB m/1945, tyska improviserade pv-vapen, tysken Ernst Jünger och mycket mer (tyskt). Det var faktiskt en slump att alla exemplen blev tyska.

Tack för ditt stöd som Patreon och Gott nytt år!

Avsnittet börjar: 07:16

Avsnittskatalog

bottom of page