top of page

80. Kvinnor i Vietnamkriget

80. Kvinnor i Vietnamkriget

Ämnen

USA, Vietnam, Hipster, Logistik

I vårt mest kvinnocentrerade avsnitt hittills så pratar vi om en sak som många har bett oss om (kvinnor i krig) och en annan sak som ni av någon anledning inte vill höra om (Vietnamkriget – vi ska omvända er!).

Per och Mattis ger sig ut på en verbal snarare än fysisk (gud ske pris!) vandring längs Ho Chi Minh-leden, med allt vad det innebär av bergsdjungel, malaria, sönderskavda fotsulor och napalm. Mattis beskriver bl.a. livet på leden, vilka de var som gick på den och att det är lite lattjo hur amerikanerna tycker att det var de som var Vietnamkrigets sanna offer. Per gör å sin sida en jämförelse mellan de två parternas förutsättningar vad beträffar materiel, beskriver de högstadieflickor som agerade guider inför slaget om Hue och konstaterar att det verkligen fanns grader i helvetet under Vietnamkriget.

Dessutom: en ocean av mörker, förfärliga citat med gräsliga ljudeffekter, ”vita bär” som gav hicka i tre dygn, tragiska slut, improviserad SERE, ett meddelande till allmänheten om nästa Patreon-avsnitt och mycket mer!

Avsnittet börjar: 8:02

Avsnittskatalog

bottom of page