top of page

85. Anti-Conrad-generalerna

85. Anti-Conrad-generalerna

Ämnen

Personporträtt, Romarriket, Tyskland, Italien, Napoleon

I vårt mest ohipstriga avsnitt hittills så pratar vi om de härförare som var precis så bra som fördomar och någon form av common wisdom säger; extremt kompetenta snubbar, helt enkelt.

Mattis inleder med att prata uppsluppet om Gaius Julius Caesar och använder i sammanhanget begreppen ”manipulativ” och ”hänsynslös” i positiv bemärkelse. Per kan å sin sida kan inte hålla sig ifrån att vara åtminstone LITE hipster varför han tar upp Khalid ibn al-Walid – en man som inte är jättekänd utanför arabvärlden, men det är också helt oförtjänt eftersom han var en in i helvete skicklig general. Mattis går sedan tillbaka till ohipster-fasonerna och snackar Heinz Guderian med stark fokus på framryckningshastighet medan Per avslutar med att härja om Norman Schwarzkopf med stark betoning på lärande kulturer.

Dessutom: plain clothes-legionärer som tar städer, en man som tar sig an två imperier, trådburet samband som ett sätt att hemlighålla saker för den egna ledningen, utskåpningar av Saddam Hussein, generaler som dräper kungar i envig, arga fruar (inte våra), Fortunate Son och mycket mer!

Avsnittet börjar: 6:58

Avsnittskatalog

bottom of page