top of page

87. Revenant-krigen

87. Revenant-krigen

Ämnen

USA, Frankrike, Hipster, Krigsskildringar

I vårt mest rävpälsklädda avsnitt hittills så går vi igenom Revenant-krigen; dvs. krigen i Kanada och USA innan Kanada och USA blivit Kanada och USA.

Mattis inleder med en rejäl genomgång av den terräng (läs: vildmark) som de stridande (läs: förvildade nybyggare med inälvsparasiter) stred (läs: dog i svält och undernäringssjukdomar) på/om. Han följer upp med en hel del om indiankrigföring, logistik och brist på tänder. Per går all in Canadaboo genom att ta sig an det kanadensiska hemvärnet; det mest hardcore du aldrig hört talas om och beskriver med oförställd glädje hur oändligt combat franska armén/marinkåren/postverket var i Nordamerika under tidigmodern tid.

Dessutom: brittiska missöden, fransk dådkraft, marseljäsen, bäverkrigen, en fullkomlig miss under vilket tidsspann bäverkrigen utkämpades som vi lät vara kvar p.g.a. orka plus för att se om ni som läser den här texten på sociala medier faktiskt läser texten, de första fransmännen som upptäckte Niagarafallen, skörbjugg, kanoter, natives som spöar reguljära förband och mycket mer!

Avsnittet börjar: 9:03

Avsnittskatalog

bottom of page