top of page

88. Patreonavsnitt: Oförfläckad ära – pansartåg!

88. Patreonavsnitt: Oförfläckad ära – pansartåg!

Ämnen

Vapensystem, Sverige, Hipster, Österrike-Ungern, Tyskland, Ryssland (lol)

I vårt mest steampunkiga avsnitt hittills så går vi äntligen – fakking ÄNTLIGEN – igenom de mest storslagna av alla krigsmaskiner: pansartågen!

I det här avsnittet står Mattis för det allmänna och Per för det specifika. Sålunda går Mattis igenom pansartågens vagnar, utformning, beväpning och uppgifter; vilket går att sammanfatta som gränslös kreativitet och total brist på standardisering under över 150 år. Per är i stället specifik och går därmed igenom Slovakiens, Polens och Sveriges pansartåg; detta leder till en uppsjö av rafflande detaljer om hur enskilda tåg stoppade hela infanteridivisioner och om hur Sverige värnade sitt luftrum under beredskapen … med pansartåg. Båda är rätt eniga om att själva idén är ganska bra för att vara dålig.

Dessutom: Mattis Windows-uppdateringar, väldigt mycket ånga och diesel, kärnvapen, eldkastarbestyckade tåg, PANSARTÅGSDUELLER, Mauretaniens egen pansartågsflotta, can do-spirit, den ende svenske soldat som stupade i strid på svensk mark under andra världskriget och mycket mer!

Avsnittet börjar: 04:10

Avsnittskatalog

bottom of page