top of page

90. Patreonavsnitt: ”Stridsvärde oklart!” – hipsterarmégrupperna

90. Patreonavsnitt: ”Stridsvärde oklart!” – hipsterarmégrupperna

Ämnen

Hipster, Tyskland

I vårt minst Wehrabooiga avsnitt hittills går vi – exklusivt för våra Patreons på nivå medeltung bandmatad kulspruta och uppåt – igenom de tyska hipsterarmégrupperna under andra världskriget. Med detta avses en blandning av krigsförbrytare och ökande pappakilon.

Per inleder starkt med att gå igenom de (allt mer) rundnätta herrar som fick den avslappnande uppgiften att hålla Danmark under de inledande åren av ockupation. Därefter tar han sig an de som skulle försöka ockupera Norge; vilket visade sig skitsvårt och alls inte lika trevligt som att sitta på Ströget och hälla i sig gammeldansk, grädde och smörrebröd. Mattis följer upp med Armégrupp E och F; de två armégrupper som fick hålla Grekland och Balkan. Den förstnämnda ockupationszonen präglades av solstekta öar, ouzu och bestialiskt våld, den sistnämnda av bestialiskt våld.

Dessutom: en osannolikt trattig reträtt från Balkan, slumpmässiga utfall mot laktosintoleranta, uppkomsten till namnet ”grädd-divisionen”, berättelser om Mattis pappas tid som reservofficer, sifferexercis, en kasern döpt efter Sankt Conrad, den nya Danmarkjingeln (FREDRIK ÄR ETT FAKKING GENI!), och mycket mer.

Avsnittet börjar: 06:18

Avsnittskatalog

bottom of page