top of page

93. Historiska ärr och att göra upp med sin historia

93. Historiska ärr och att göra upp med sin historia

Ämnen

Tyskland, Japan, Ryssland (lol)

I vårt mest navelskådande avsnitt hittills så pratar vi om hur olika länder gjort upp med sin historia … och för den delen om hur andra länder definitivt inte gjort det.

Mattis inleder med tyskarna, hur de faktiskt har försökt göra upp med sin historia och gör bl.a. lite godtyckliga utfall mot offentliga personer. Han använder därtill uttryck såsom ”lager av ondska” och ”karneval av våld”, så det måste ju vara en intressant prata. En fullkomligt rosenrasande Per tar därefter vid och gräver ner sig i hur japanerna ABSOLUT INTE har gjort upp med sin historia; vilket bl.a. resulterat i en japansk total oförståelse för varför deras grannar skulle uppröras över termer såsom ”Nanjingmassakern” eller ”Projekt 731.” Till slut avslutar de tu med att prata lite om ryssar och danskar, men det är mest när de ändå har ångan uppe.

Dessutom: britter som inte förstår vad det var för knasigt med kolonialismen, fransmän som VERKLIGEN inte gör det, tyskar som oroar sig för flecktarn, japansk skolundervisning och dess defekter, ryssar med otroligt vulgär smak och generell förvirring över Danmark.

Avsnittet börjar: 8:30

Avsnittskatalog

bottom of page